Jak zrobić żurek na bazie zakwasu #2

Poradnik dodany przez: JanuszBIG 01 Nov, 2010 - Zupy
34502 4

Druga część żurku "na bogato". Żurek na bazie zakwasu wykonanego własnoręcznie, ma prawdziwy, polski smak. Żaden kupny zakwas nie da nam takiego smaku. A i pamiętać trzeba o dobrej jakości kiełbas i boczku, na których będziemy robić żurek. Jest to także pomysł na kolację wigilijną

Składniki:

  • Zakwas:
  • Mąka żytnia razowa
  • Czosnek
  • Ziele angielskie
  • Liście laurowe
  • Reszta składników:
  • Oliwa z oliwek
  • Biała kiełbasa
  • Boczek
  • Zwykła kiełbasa (dowolna)
  • Sól i pieprz
  • Warzywa
  • Kostka bulionu
  • Maggi
  • Jajka
  • Majeranek
  • Śmietana

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić żurek na bazie zakwasu #2 przypisano następujące tagi:

zupa żurek kolacja zakwas święta świąteczny zupę kolację zakwasie żur zupy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić żurek na bazie zakwasu #2 skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...