Jak zrobić żurek z jajkiem, boczkiem i kiełbasą

Poradnik dodany przez: kulinarnatv
11310 0

Żurek to bardzo popularna zupa w Polsce. Ale gdziekolwiek się nie pojedzie, to wszędzie smakuje trochę inaczej, co raczej można uznać za plus. Jeżeli też lubicie żurek i będąc na wakacjach lub na jakimś wyjeździe gdzieś w Polsce zamówicie w barze lub restauracji żurek to w każdym miejscu te delikatne różnice powodują wyjątkowość tego dania. A w tym poradniku moja wersja przepisu na żurek która mam nadzieję wam zasmakuje. Domowy żurek najlepszy wychodzi na prawdziwym zakwasie na żurek, który można zrobić samemu jeśli chcemy otrzymać wyjątkowo dobrą wersję tej tradycyjnej zupy.

A przepis i wykonanie zakwasu na żurek znajdziecie na naszej stronie: http://www.kulinarnatv.pl/ więc zapraszam

Żurek świąteczny, czyli żurek na Wielkanoc to jedna z obowiązkowych pozycji wśród dań wielkanocnych. Każdy kto planuje taki żurek oprócz wykonania zakwasu na żurek niech też pamięta o wyborze dobrej białej kiełbasy, lub jeśli czas i możliwości na to pozwalają, białą kiełbasę można zrobić samemu.

Więcej przepisów na naszym profilu i na www.kulinarnatv.pl

Gotujcie razem z nami. Musicie koniecznie zrobić te przepisy w domu :)

Składniki:

  • zakwas żuru- 0.5 l
  • boczek wędzony- 20 dkg
  • biała kiełbasa- 4 pętka
  • 5 jajek
  • cebula
  • czosnek- 4 ząbki
  • ziemniaki- 0.5 kg
  • marchewka
  • śmietana 30%
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • sól i pieprz

Do poradnika Jak zrobić żurek z jajkiem, boczkiem i kiełbasą przypisano następujące tagi:

żurek zupy przepis na żurek żurek świąteczny żurek przepisy zakwas na żurek domowy żurek żurek na wielkanoc

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić żurek z jajkiem, boczkiem i kiełbasą skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...