Jakie potrawy na Wielkanoc - jajka w szynce i sos majonezowo-chrzanowy

Poradnik dodany przez: kulinarnatv 17 Apr, 2014 - Ser i nabiał
17937 0

Proste potrawy na Wielkanoc potrafią zaskoczyć smakiem i sposobem zarówno przygotowania jak i podania. Liczy się głównie pomysłowość i niestandardowe podejście do najprostszych rzeczy takich jak jajka. Na Wielkanoc jemy ich bardzo dużo i dobrze aby każdy sposób ich podania był inny. Oczywiście nie może się obejść bez największego spośród klasyków, czyli jajek z majonezem ale obok nich z pewnością świetnie będą się prezentować i smakować jajka w szynce z sosem majonezowo - chrzanowym. Świetne połączenie otrzymane w bardzo prosty sposób

Potrawy na Wielkanoc i przepis na jajka w szynce, czyli jajka zawinięte w szynkę szwarcwaldzką (lub można użyć szynki parmeńskiej) z dodatkiem właśnie nie samego majonezu a prostego i świetnego sosu zrobionego z majonezu i chrzanu to czysta przyjemność na Wielkanoc. A sam sos na pewno jeszcze wykorzystacie w innych potrawach na Wielkanoc i nie tylko.

Więcej przepisów nie tylko świątecznych znajdziecie na profilu i na stronie: http://www.kulinarnatv.pl/

Składniki:

  • jajka - 4 szt
  • majonez - 1 czubata łyżka
  • chrzan - 1 czubata łyżka
  • szynka szwarcwaldzka - 8 plasterków
  • szczypiorek
  • korniszony - kilka sztuk
  • sól

Film znajduje się w:

Do poradnika Jakie potrawy na Wielkanoc - jajka w szynce i sos majonezowo-chrzanowy przypisano następujące tagi:

ser i nabiał jajka na wielkanoc przepisy na wielkanoc jajka przepisy potrawy na wielkanoc potrawy wielkanocne jajka w szynce jajka z szynką

Skomentuj poradnik

Poradnik Jakie potrawy na Wielkanoc - jajka w szynce i sos majonezowo-chrzanowy skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...