Niebiański amerykański deser Smores

Poradnik dodany przez: Zenderos 16 Mar, 2018 - Desery
1928 0

Nie od dziś wiadomo, że Ameryka to kraina miodem i mlekiem płynąca - zarówno w tym przenośnym znaczeniu krainy marzeń, jak i tym dosłownym, pełnym czekolady, babeczek i innych słodkości. Jednym z najpopularniejszych przysmaków przyrządzanych w czasie ogniska albo domowym zaciszu jest s mores. To prosty do przyrządzenia i jeszcze szybszy do zjedzenia deser, który dosłownie rozpływa się w ustach.


Do jego przygotowania potrzebne są jedynie trzy składniki: tabliczka gorzkiej czekolady, kruche herbatniki oraz pianki marshmallow, które tradycyjnie przypieka się nad ogniskiem w czasie obozów. S mores można także przyrządzić w kiekarniku z funkcją grilla, która pozwoli na szybkie roztopienie pianki.

Jeżeli kos potrzebuje przyrządzić szybki deser, a nie ma w domu zbyt wielu składników, to właśnie jest idealne rozwiązanie. Nie trzeba do niego żadnych kulinarnych zdolności ani doświadczenia cukierniczego, więc polecany jest wszystkim amatorom słodkości, nawet jeżeli jego zjedzenia nie mają żadnej specjalnej okazji. To coś słodkiego, co zawładnęli amerykańską kuchnią, skracając się nawet do batoników i pop tarty. Wszystko to za sprawą wyjątkowego smaku - połączenie gorzkiej czekolady ze słodka, ciągnącą się pianką oraz kruchym herbatnikiem. Takie desery zawsze znajdą swoich wielbicieli, niezależnie od szerokości i długości geograficznej.

Wystarczy, że kupi się pianki marshmallow, doda odrobinę słodkości i przełóży kolejną warstwą śłodkości, a otrzyma się przekąska, którą zajadają się Amerykanie każdego dnia przydowolnej okazji. Wystarczy, że. mają ochotę na coś słodkiego.

SUB: https://www.youtube.com/channel/UCrt2--oRLLqPdRrQ9RtIh7Q

Film znajduje się w:

Do poradnika Niebiański amerykański deser Smores przypisano następujące tagi:

deser desery marshmallow szybki deser coś słodkiego s mores

Skomentuj poradnik

Poradnik Niebiański amerykański deser Smores skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...