Warstwowe ciastko jabłkowe - przepis

Poradnik dodany przez: Zenderos
3026 0

Przepisy na ciasta nie zawsze są łatwe. W natłoku codziennych obowiązków mało kto ma czas na pieczenie ciast. Warto jednak wiedzieć, że domowe wypieki są nie tylko niezwykle smaczne, ale i zdrowe, gdyż podczas ich przygotowywania możemy używać tylko naturalnych i ekologicznych składników. Ciasta i torty można kupić nie tylko w cukierni, ale również w każdym supermarkecie, ale smakiem one nie powalają. Warto więc poznać różne przepisy i samemu wykonać ciastka, a nawet ciasta i torty. Ciekawą propozycją na deser jest ciasto jabłkowe. To cisto jabłkowe jest naprawdę łatwe w przygotowaniu, a wręcz banalne i poradzi sobie z nim nawet beztalencie kulinarne. Nie trzeba także posiadać specjalnych sprzętów kuchennych. Na samym początku trzeba pokroić jabłka, następnie w misce przygotowujemy masę. Do cukru dodajemy masło, jajko i mąkę. Całość mieszamy, aż do połączenia składników. W blasze umieszczamy jabłka wraz z ciastem i całość pieczemy. Ciasto jabłkowe jest już gotowe. Możemy je jeszcze polać karmelemKarmel można także wykonać samodzielnie. Wystarczy tylko połączyć masło z cukrem i lekko podsmażyć, ale tutaj należy uważać, aby całość się nie spaliła. Przygotowanie karmelu nie jest trudne i trwa tylko chwilkę, ale wymaga pewnej wprawy, gdyż cukier bardzo łatwo spalić, tak samo jak masło. Dzięki temu będzie jeszcze smaczniejsze. Taki deser nie jest bardzo kaloryczny, a smakuje naprawdę dobrze. Można to ciasto przygotować jako deser bez okazji, a nawet podać podczas przyjęcia. Zatem jeżeli lubisz słodkości to nic nie stoi na przeszkodzie by upiec to pyszne ciasto. 

Do poradnika Warstwowe ciastko jabłkowe - przepis przypisano następujące tagi:

przepisy ciastka karmel ciasta i torty domowe wypieki ciasto jabłkowe

Skomentuj poradnik

Poradnik Warstwowe ciastko jabłkowe - przepis skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...